Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    Sıkça Sorulan Sorular

    Soru 1 : Hükümlü/Tutuklular Telefonda Kimlerle Görüşebilir?

     

    1. Eşi, çocukları, torunları,
    2. Annesi, babası, büyükannesi ve büyük babası,
    3. Kardeşi, amcası, halası, teyzesi, dayısı,
    4. Kayınbabası, kaynanası, kardeşinin çocukları, kayınbiraderi, baldızı, eniştesi, görümcesi, bacanağı, eltisi, gelini, vasisi veya damadından birisi ile haftada bir defa telefon görüşmesi yapabilir.

    Soru 2 : Hükümlü/Tutuklu ile telefon görüşü yapmak için istenen belgeler nelerdir?

    1. Hat sahibinin nüfus cüzdan fotokopisi.
    2. Ev telefonu ile görüş yapılacak ise son aya ait borç faturasının aslı istenmektedir.
    3. Cep telefonu ile görüşme yapacaklar için :
    • Faturalı aboneler son tarihli faturasının aslı veya fatura adrese gelmiyorsa bayiden abonelik sözleşmesi. Sözleşmenin imzalı, kaşeli ve hat sahibinin T.C. Kimlik numarası da bulunacak şekilde olması zorunludur.
    • Faturasız aboneler bayi tarafından verilecek abonelik sözleşmesi Sözleşmenin imzalı, kaşeli ve hat sahibinin T.C. Kimlik numarası da bulunacak şekilde olması zorunludur.

    Not 1: Fatura/sözleşmenin üzerinde telefon görüşü yapılacak Hükümlü/Tutuklunun Adı/Soyadı yazılı olmalıdır.

    Not 2: Ereğli(Konya)  Açık Ceza İnfaz Kurumu için telefon görüşü 08:00 ile 23:00 saatleri arasında yapılır.

    Not 3: Hükümlü/Tutuklu dışarıdan aranamaz, Hükümlü/Tutuklu dışarıyı arar.

    Not 4: İç Yönetmelik esaslarına göre; Hükümlü/Tutuklu adına kayıtlı abonelik sözleşmesi kabul edilmemektedir.

    Not 5: İç Yönetmelik esaslarına göre; Hükümlü/Tutuklu yakını üzerine olan hatlardan yalnız bir adet kabul edilmektedir. Örneğin Anne üzerine kayıtlı iki hat var ise sadece bir tanesi ile görüşme sağlanabilir.

    Soru 3 : Dışardan Hükümlü/Tutuklu'ya nasıl eşya gönderebilirim?

    PTT aracılığı ile aşağıdaki bilgiler verilerek havale işlemi yapabilirsiniz.

    Alıcı Adı : Hükümlü / Tutuklunun Adı/Soyadı/Koğuşu

    Alıcı Adresi : Ereğli(Konya) T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü

    Şube Adı : PTT Ereğli Merkez  Şubesi

    Gönderici Notu : Baba adı, Ana adı ve benzeri bir bilgi yazabilirsiniz.

    Soru 4 : Dışardan Hükümlü/Tutuklu'ya yiyecek, içecek ve benzeri gıdalar getirebilir miyim veya gönderebilir miyim?

    Kuruma yiyecek, içecek ve benzeri gıda girişi yasaktır. Açık görüş esanasında Hükümlü/Tutuklu görüş öncesi Kurum Kantini'nden yiyecek, içecek ve benzeri gıdaları temin ederek yakınları ile tüketebilirler.

    Soru 5 : Hükümlü/Tutuklu'ya gönderilebilecek eşyalar nelerdir ?

    Hükümlülerin koğuş, oda ve eklentilerinde birer adet palto, manto ve mont, iki adet ceket veya ceket yerine kullanılabilen hırka, dört adet pantolon ve/veya etek, bayan için iki adet elbise, bir takım eşofman, dört adet gömlek, iki adet kazak, iki takım pijama, bir spor ayakkabısı, bir kışlık ayakkabı, bir iskarpin, üç adet tişört, bir adet kemer, gerektiği kadar iç çamaşırı, çorap, bir terlik, havlu ve bir bornoz ile kaşkol, 25/11/1925 tarihli ve 671 sayılı Şapka İktisâsı Hakkında Kanuna aykırı olmayan bir adet şapka bulundurulmasına izin verilir.

    Not 1 : Gönderilen giysiler iç ve dış güvenlik görevlilerinin giymekte olduğu üniformalara benzer şekil ve renkte olamaz.

    Not 2 : Hükümlüler, kendilerine idare tarafından verilen nevresim takımı ve battaniye dışında, kantinden temin edilmek şartıyla bir adet nevresim takımı ve iklim koşulları değerlendirilerek idarenin uygun göreceği sayıda battaniye bulundurabilir.

    Not 3 : Hükümlüler, koğuş, oda veya eklentilerinde, kantinden temin edilmek koşuluyla kişisel ve çevresel temizliklerini temin için tarak, saç fırçası, sabun, kese, diş macunu, diş fırçası, tıraş sabunu, şampuan, parfüm, krem, saç boyası, çakısı bulunmayan tırnak makası, plastik saplı tıraş bıçağı, beş adet plastik elbise askısı, çamaşır mandalı ve gündelik hayatta kullanılan plastik eşyalar ile idarece uygun görülen uzunlukta çamaşır ipi bulundurabilir.

    Ek : Detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
    Ceza İnfaz Kurumlarında Bulundurulabilecek Eşya Ve Maddler Hakkında Yönetmeli

    Soru 6 : Ziyaret notları nelerdir ?

    Not 1 - Görüşlere görüş öncesi kayıt işlemleri nedeniyle yarım saat kadar erken gelmeniz gerekmektedir.
    Not 2 – Ereğli(Konya) T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu için her ayın ilk tam haftası “açık görüş” yapılmaktadır. Kalan görüşler “kapalı görüş” olarak yapılmaktadır.

    Ek : Detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
    Hükümlü ve Tutukluların Ziyeret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik

    Soru 7 : Ceza infaz kurumunda bulunan yakınımı nasıl ziyaret edebilirim ?

    Yasada belirtilen yakınlık derecesinde olmanız ve idarece belirlenen saatlerde kuruma gelmeniz halinde yakınınızı haftada bir kez olacak şekilde kapalı, ayda bir kez olacak şekilde açık görüş olarak ziyaret edebilirsiniz.

    Belirlenen gün ve saatlerin dışında Makul sebep olması durumunda Cumhuriyet Başsavcılığının yazılı izniyle ziyaret yapabilirsiniz.

    Soru 8 : Ziyarete gelirken nelere dikkat etmeliyim ?

    • Kimlik paylaşım sistemi üzerinden elektronik ortamda kanuni yakınlığı tespit edilemeyenlerin veya hükümlü ve tutuklular ile görüşmek isteyen ancak T.C. kimlik numarası bulunmayan kan ve kayın hısımlarının akrabalık durumlarını, nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklar tarafından verilen resmi belgeler ile ispatlamaları gerekir.

    • Üzerinizde ceza infaz kurumuna sokulması yasak olan kesici, delici aletler, silah, cep telefonu, sim kartı, şarj aleti gibi şeylerin bulunmadığından emin olunuz.

    • Kayıt ve arama gibi işlemler için ziyaret saatinden bir süre önce gelmeniz yararınıza olacaktır.

    • Vücudunuzda tıbbi nedenlerle takılmış bulunan platin vb. duyarlı kapının ikaz vermesine neden olacak malzeme varsa bunun takılı olduğuna dair belge getiriniz.

    Soru 9: Ceza kurumunda bulunan yakınıma hediye gönderebilir miyim ?

    Dini bayram, yılbaşı veya doğum günlerinde bir kitap veya giysiyi koli yoluyla hediye olarak gönderebilirsiniz.

    Soru 10: Görüş gününde yakınım cezaevinde değilse ?

    Görüş gününde tutuklu ve hükümlüler hastaneye veya mahkemeye gitmişler ise aynı gün dönüş yaptıkları saatten itibaren mesai saatleri dâhilinde görüş yaptırılır.

    Soru 11: Avukat görüş saatleri ne zaman yapılmaktadır ?

    Hükümlü ile avukatı, meslek kimliğinin ibrazı üzerine, tatil günleri dışında ve çalışma saatleri içinde, bu iş için ayrılan görüşme yerlerinde, konuşulanların duyulamayacağı, ancak; güvenlik nedeniyle görülebileceği bir biçimde, açık görüş usulüne uygun olarak yapılır.

    Soru 12: Yakınıma yiyecek içecek getirebilir miyim ?

    Adalet Bakanlığının ilgili genelgesinde belirtildiği üzere Hükümlü ve Tutuklular kendilerine verilen iaşe harici ihtiyaçlarını kurum kantininden temin etmektedirler. Dolayısıyla dışarıdan kuruma yiyecek içecek girişi yasaktır. Açık görüş günlerinde hükümlü ve tutuklular daha önceden kantinden temin ettikleri yiyecek ve içecekleri yakınlarıyla görüş yerlerinde tüketebilirler.

    Soru 13: Yakınımla ne kadar görüş yapabilirim ?

    Adalet Bakanlığın konuyla ilgili yeni genelgesinde belirtildiği üzere görüş süresi yakınıyla görüşmeye başladığı andan itibaren geçerlidir. Bu görüşmeler yarım saatten az, bir saatten fazla olmaz.

    Soru 14: Açık görüş günleri değiştirilebilir mi ?

    Belirlenen kurallar çerçevesinde açık görüş günleri kurum idaresi tarafından belirlenmiştir. Değiştirilemez.

    Soru 15: Tutuklu/Hükümlülerin yapabileceği telefon görüşmesi hakkında genel bilgiler ?

    • Hükümlü/Tutuklular, haberleşme veya iletişim araçlarından yoksun bırakılma veya kısıtlama cezası ile hücreye koyma cezasının infazı sırasında olmamak koşuluyla, idarenin kontrolünde bulunan ve kurumun uygun yerlerine yerleştirilen telefonlardan yararlandırılır.
    • Disiplin cezaları olsa bile, anne, baba, eş, çocuk ve kardeşlerin ölüm veya ağır hastalıkları veya doğal afet hâllerinde, hükümlü/tutukluların telefon görüşme hakları hiçbir şekilde engellenemez.
    • Açık ve kapalı kurumlardaki hükümlü/tutuklular; altsoy, üstsoy, eş ve kardeşlerinin ölüm, ağır hastalık veya doğal afet hâllerinde, kuruma ait telefon ve faks cihazından derhâl yararlandırılır.
    • Bu hâlde, yapılan telefon konuşmaları o haftaya ait konuşma hakkından sayılmaz. Görüşmeler, tutanak ile belgelenir ve tutanaklar özel bir dosyada saklanır.
    • Kurum personeli hükümlü/tutuklulara tahsis edilen telefonları kullanamaz.
    • Hükümlü/Tutuklular, telefon görüşmesi hakkına sahip oldukları konusunda bilgilendirilir.
    • Hükümlülerin telefonla görüşme gün ve saatleri, kurumda bulunan telefon adedi, başvuru sırası, kurumun asayiş ve güvenliği dikkate alınarak idare tarafından belirlenir.
    • Hükümlüler görüşebilecekleri yakınlarından bir veya birden fazla kişi ile haftada bir kez ve bir telefon numarasıyla bağlantı kurarak kesintisiz görüşme yapabilir.
    • Herhangi bir nedenle görüşme gerçekleşememişse daha önceden bildirilen numaralardan bir diğeriyle görüşebilir.
    • Konuşma süresi görüşme başladığı andan itibaren on dakikayı geçemez.
    • Ancak tehlikeli hükümlü/tutuklu oldukları idare ve gözlem kurulu tarafından belirlenen hükümlüler 15 günde bir kez olmak ve on dakikayı geçmemek üzere sadece eşi, çocukları, annesi ve babası ile görüşebilir.
    • Telefonla görüşme ücreti, görüşmeyi yapan hükümlü/tutuklu tarafından karşılanır.
    • Görüşme için kullanılan telefon kartları kurum kantininde satılır.

    Soru 16: Ceza İnfaz Kurumunda bulunan Tutuklu veya Hükümlü yakınıma kitap göndermek istiyorum, ne zaman ve ne şekilde kabul edilir ?

    Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi İle Ceza Ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Tüzük'ün 92. maddesi doğrultusunda;

    1) Dini Bayramlarda (Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı), 2) Yılbaşında, 3) Kişinin Nüfus Cüzdanı veya Kimlik Kartında yazılı doğum gününde alınır.

    Gönderilen kitaplar (1 adet) belirtilen zamanlardan 1 hafta önce veya 1 hafta sonra kargo yoluyla gönderilebildiği gibi ziyarete gelen kişiler tarafından da getirilebilir (Açık Ziyaret Haftaları olmaması koşuluyla).

    Soru 17: Yakınıma üniversite (açık öğretim, örgüneğitim, uzaktan eğitim) ders kitapları getirmek veya göndermek istiyorum, herhangi bir sayı sınırlaması ve özellik taşıması gerekiyor mu ?

    Kurumumuzda açık öğretim fakültelerine ait ders kitapları dağıtılmaktadır.

    Bunun dışında yardımcı kaynak olabilecek ders materyallerinin telif haklarına aykırı bir şekilde fotokopi veya bilgisayar çıktısı olmaması gerekmektedir.

    Diğer üniversitelerin veya hazırlık kitaplarında da herhangi bir sınır bulunmamaktadır.

    Baskısı olmayan ders kitaplarının ise yayın özelliği taşıyacak şekilde kitap haline getirilmesi gerekmektedir.

    Soru 18: Yakınım ilköğretim okulu mezunu veya ilköğretim okulunu okurken terk etti, eğitime devam etmesi için hangi evraklar gereklidir ?

    İlköğretim okulu mezunu olanların Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılabilmesi için İlköğretim Diplomasının olması gerekmektedir (Diplomanın aslı olmasına dikkat ediniz).

    İlköğretimi yarıda bırakan kişilerin ise Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yapılabilmesi için terkettiği okuldan ıslak imzalı (e-imzalı olarakta verilebilir) ve mühürlü tasdiknamesi ile not durumunu gösterir çizelgeyi kurumumuza iletmesi gerkmektedir.

    Soru 19: Yakınım Lise okurken terk etti veya kayıt yaptırıp hiç gitmedi, eğitimine devam edebilmesi için hangi evraklar gereklidir ?

    Aynı şekilde Lise eğitimine kayıt yapılabilmesi için terk edilen Liseden ıslak imzalı veya e-imzalı tasdikname ile not durumunu gösterir belgenin kurumumuza iletmesi gerekmektedir.

    Soru 20: Açık Öğretim fakültelerine veya örgün eğitime kayıt yapılabiliyor mu? Ve hangi evraklar gereklidir ?

    Açık öğretim fakültelerine YKS sınavında başarılı olanlar kayıt yaptırabildiği gibi Önlisans veya Lisans mezunu olan ve aynı zamanda okuyan tüm tutuklu ve hükümlüler kayıt yaptırabilmektedir. Lise mezunu olanların Lise Diploması, diğer yüksek öğrenim mezunu olanların ise mezun oldukları Önlisans veya Lisans Diplomalarınn kurumumuza iletilmesi gerekmektedir.

     

     

    Adres

    Toros Mah. Şehit Metin Düzgün Caddesi (Devlet Hastanesi Yanı) Ereğli Ceza İnfaz Kurumları Ereğli/KONYA

    Telefon

    0(332) 710 20 31 - 32 - 713 16 08 Kapalı Faks: 0(332) 713 07 29 Açık Cezaevi: 0(332) 710 20 23 Açık Faks: 0332 710 20 24

    E-Posta

    konya.eregli.ttkacikisaretadalet.gov.tr